De finurlige tvillinger

Regitze Schødts

 

Nøgleord

Brænder for pædagogik og psykologi

I dag

Socialrådgiver, Børne- og Ungerådgivning Odense

Uddannelse

Bachelorgrad i Klinisk Psykologi, SDU

Prof.Bachelor Socialrådgiver

Certificeret Psykisk Førstehjælper, Psykiatrifonden

Specialisering i

Empati, samarbejde og konflikthåndtering

Børn, unge og trivsel

Bach.Psyk i barnets udviklingspsykologi

Sårbare børn (mistrivsel)

Sårbare børn og unge m. psykiske/fysiske funktionsnedsættelser

Erfaring

Rådgiver v. Center for Seksuelt Misbrugte

Konsulentarbejde for Odense Bys Museer

Grafisk designer (siden 2014) i undervisnings- og formidlingsmaterialer til Børn og Unge

Privat

Mor til Tristan (4år)

Frederikke Røn Jørgensen

 

Nøgleord

Lærer med passion og drivkraft

I dag

Lærer og Pædagogisk IT-vejleder, Paarup Skole

Uddannelse

Prof.Bachelor.Lærer

Linjefag i Dansk, Historie og Biologi

Specialisering i

Læremiddeldesign og entreprenørskab

Æstetiske læreprocesser i teori og praksis

Interkulturelle møder i et internationalt perspektiv

Dannelse i den mangfoldige skole

Undervisning af tosprogede elever

Erfaring

Børne- og Ungekoordinator v. Odense Bys Museum

Underviser v.  Dansk Flygtningehjælp

Undervisning i Lundaskoli, Akureyri, Island

Undervisning i Muranga School, Afrika

Vinder af KMD Educa Award 2016

Privat

Mor til Carl (3år)

Vi er to engagerede og kreative søskende, der brænder for undervisning, pædagogik, psykologi, synlig læring, sociologi, relationsarbejde og klasserumsledelse.

 .. ja faktisk er listen ret lang. 

Nøgleordene for det hele er: inspirerende, motiverende, legende og kreativ læring – vores arbejde skal involvere børnene på en måde, der gør læring til en leg.

Efter flere års arbejde i forskellige felter, der gav os forskellige kompetencer i at udvikle, undervise og arbejde med børn, besluttede vi os for at samle alle vores tanker, tips, tricks og idéer ét sted; finurlige.fif.

Vores hjerner fungerer på mange områder som én. Vi er nemlig ikke bare søskende, men enæggede tvillinger.

Vores tosomhed er vores største styrke. Vi plejer at sige, at finurlige.fif tænker med to hoveder på én og samme tid.

Vores arbejde er vores passion og vores hobby – hvorfor ikke gøre det til vores hverdag? Vi ønsker at skabe et sted, et netværk, hvor vi kan dele ud af vores viden og erfaring samlet i forskellige inspirerende tanker og materialer.

…både til læreren, pædagogen og forældrene.

FINURLIG TIDSLINJE - KOM MED PÅ REJSEN

November – December 2019

finurligefif så dagens lys 11. november 2019, da vi designede en hjemmeside, hvor Frederikke kunne oploade hendes håndtegnede undervisningsmaterialer.

Det var et håndtegnet materiale til “Den Kæmpestore Pære”, som Frederikke lagde på instagram, der tiltrak mange af de første fiffere. 

Frederikke scannede materialet ind og sendte det på email. Men efter flere hundrede mails kom Regitze til undsætning og sagde, at det kunne gøres nemmere.

Januar – Marts 2020

Vores første version af www.finurligefif.dk blev rigtig hurtig populær. Så populær, at den slet ikke kunne bære det. Vores hjemmeside gik derfor ned cirka hver 2. dag. 

Vi indså hurtigt, at med vokseværket måtte teknikken følge. Regitze kom til undsætning og byggede en ny og større hjemmeside. Vi hentede også hjælp udefra, så vi kunne udvide hjemmesiden til en rigtig webshop. 

Det Finurlige Univers voksede og de første knapt hundrede materialer var nu online på vores side.

April – August 2020

Covid-19 kom for alvor til Danmark (og resten af verdenen). De danske skolebørn blev sendt hjem; med fulgte behovet for undervisningsmaterialer, der var let tilgængelige for børn/forældre ude i de danske stuer. 

Vi etablerede Den Finurlige Hjemmeskole, hvor forældre såvel som fagpersonale, kunne tilgå dagligt planlagt undervisning m. materialer samt videoer.

Vi voksede enormt henover karantæneperioden – og vi tror at vores finurlige hjemmeskole havde en stor betydning her. 

Det er også henover sommeren 2020 at vi afholder vores første workshops – med over 100 deltagere fordelt på flere datoer. Det var lidt af et puslespil grundet coronaens påvirkning; men det var en bragende succes!

September – December 2020

Vi lukkede for salget af Lærerliv Kalenderen. Det var nervepirrende at designe og producerer en kalender – få den trykt ved en udgiver og så skulle sende den afsted! Sikke en rejse. Vi havde hele huset fyldt af mapper, kalenderindhold, notesbøger mm. Vi er så taknemmelige for modtagelsen af Lærerliv Kalenderen!

Vi etablerede medlemskaber i Det Finurlige Univers – og på få måneder havde flere hundrede lærer/pædagoger/skoler/forældre besluttet, at det ville de gerne være en del af.

Vi begyndte at designe endnu flere finurlige materialer og hjemmesiden talte nu over 200 forskellige inspirerende materialer.

Januar – August 2021

Det finurlige vokseværk er fortsat ind i 2021 – og det gør det stadigvæk.

Vores rejse i 2021 har været begivenhedsrig! Vi har købt et fælles hus og etableret en hel etage kun til finurligefif. Et rum kun med plads til alt det finurlige!
Det har været en personlig drøm i årevis; så at realisere den var intet mindre end fantastisk. 

Finurligefif har også selv haft vokseværk og er blevet et ApS. Det har betydet lidt lavpraktiske friheder for os, som vi naturligvis også er taknemmelige for. 

Gennem 2021 er den finurlige produktion også vokset! Dette nok i takt med, at finurligefif nu har sin egen etage med lidt bedre arbejdsmuligheder. Vores webshop tæller her over 400 finurlige materialer.

Vi har for 2. gang solgt vores Lærerliv Kalender; denne gang i flere størrelser/valgmuligheder. Vi kan roligt sige, at den kommer på hylden igen næste år.

September – ….2021

.. Rejsen fortsætter.

Det finurlige eventyr er for os kun lige begyndt. 

September 2021 bliver måneden, hvor vi lancerer vores nye Institutionsmedlemskab. Det er i en anden størrelsesordning og har krævet helt absurde mængder af vores pepsi max! Men det lykkedes!

Vores hjemmeside har nu over 500 forskellige finurlige materialer! 

Nu vender vi blikket fremad! Vi glæder os til at runde endnu flere materialer. Vi har tusinder af finurlige idéer i støbeskeen; det vigtigste og bedste for os, er at vi laver det vi elsker.