DEN FINURLIGE FAMILIE

Regitze Schødts

 

Nøgleord

Brænder for pædagogik og psykologi

I dag

Socialrådgiver, Børne- og Ungerådgivning Odense

Uddannelse

Bachelorgrad i Klinisk Psykologi, SDU

Prof.Bachelor Socialrådgiver

Certificeret Psykisk Førstehjælper, Psykiatrifonden

Specialisering i

Empati, samarbejde og konflikthåndtering

Børn, unge og trivsel

Bach.Psyk i barnets udviklingspsykologi

Sårbare børn (mistrivsel)

Sårbare børn og unge m. psykiske/fysiske funktionsnedsættelser

Erfaring

Rådgiver v. Center for Seksuelt Misbrugte

Konsulentarbejde for Odense Bys Museer

Grafisk designer (siden 2014) i undervisnings- og formidlingsmaterialer til Børn og Unge

Privat

Mor til Tristan (6år)

Joachim Schødts

 

Nøgleord

Lærer med fokus på relationer

I dag

Professionel kontaktperson for unge

Uddannelse

Prof.Bachelor.Lærer

Linjefag i Matematik, Samfundsfag og Idræt

Specialisering i

Ungemiljøet

Interpersonelle samspil 

Bevægelse, idræt og sundhed

Didaktik og pædagogik i den mangfoldige skole 

Systemisk tankegang og praksis

Erfaring

Elite-fodboldtræner / Talentchef for unge (4-19år)

Efterskole-, Højskole- og Folkeskolelærer

Professionel kontaktperson for unge m. fokus på trivsel, personlig udvikling og overgang til voksenlivet

Privat

Far til Nora (3år) og Otto (1år)

Frederikke Røn Jørgensen

 

Nøgleord

Lærer med passion og drivkraft

I dag

Lærer og Pædagogisk IT-vejleder, Paarup Skole

Uddannelse

Prof.Bachelor.Lærer

Linjefag i Dansk, Historie og Biologi

Specialisering i

Læremiddeldesign og entreprenørskab

Æstetiske læreprocesser i teori og praksis

Interkulturelle møder i et internationalt perspektiv

Dannelse i den mangfoldige skole

Undervisning af tosprogede elever

Erfaring

Børne- og Ungekoordinator v. Odense Bys Museum

Underviser v.  Dansk Flygtningehjælp

Undervisning i Lundaskoli, Akureyri, Island

Undervisning i Muranga School, Afrika

Vinder af KMD Educa Award 2016

Privat

Mor til Carl (5år) og Asta (spæd)

Finurligefif

Vi startede finurligefif som et lille hobbyprojekt mellem os; Frederikke og Regitze. Vi blev hurtig kendt som de “finurlige tvillinger”: to engagerede og kreative søskende, der brænder for undervisning, pædagogik, psykologi, synlig læring, sociologi, relationsarbejde og klasserumsledelse.. og meget mere!

Men den finurlige familie har faktisk ét hoved mere, som efter 3 år på sidelinjen trådte ind og blev 100% finurlig! Den tredje i søskendeflokken; Joachim, brænder nemlig for det helt samme som vi gør!

Nøgleordene for os alle tre er: inspirerende, motiverende, legende og kreativ læring – vores arbejde skal involvere børnene på en måde, der gør læring til en leg.

Efter flere års arbejde i forskellige felter, der gav os forskellige kompetencer i at udvikle, undervise og arbejde med børn, besluttede vi os for at samle alle vores tanker, tips, tricks og idéer ét sted; finurlige.fif.

Vores hjerner fungerer på mange områder som én. 

Vores tre-somhed er vores største styrke. Vi plejer at sige, at finurlige.fif tænker med to hoveder på én og samme tid – og nu tænker vi med tre.

Vores arbejde er vores passion og vores hobby – hvorfor ikke gøre det til vores hverdag? Vi ønsker at skabe et sted, et netværk, hvor vi kan dele ud af vores viden og erfaring samlet i forskellige inspirerende tanker og materialer.

…både til læreren, pædagogen og forældrene.

19

finurlige familiemedlemmer

5

finurlige børn i flokken

704

finurlige materialer produceret

482

pepsi-max dåser drukket

DET FINURLIGE HOLD

Vi har også fået samlet os et helt finurligt hold af engagerede fiffere, som deler vores passion for legende læring, anderledes undervisning og drømmen om at skabe læring for alle børn! De Finurlige Ambassadører er nøje udvalgt til at være en del af vores Finurlige Hold, hvor de blandt andet på sociale medier er med til at sprede det finurlige budskab. 

Simone er mor til 2 børn. Simone arbejder som lærer i en specialklasse for børn med massive indlæringsvanskeligheder

Ambassadør

Simone Eriksen

Charlotte har hænderne godt skruet på – hun undervise en 3. klasse i bl.a. håndværk/design, billedkunst – men også dansk og engelsk.

Ambassadør

Charlotte Kaae

Camilla er mor til 2 børn og er hjemme-skole-mor samt hjemmepasser.

Ambassadør

Camilla Krogsgaard

Tina er 39 år gammel og mor til 2 børn. Tina har været lærer siden 08 og underviser 0.-3. klasse i matematik, engelsk og idræt.

Ambassadør

Tina Hansen

Line er 37 år gammel og har været fiffer siden første dag. Line har været lærer i 13 år og underviser 1.-3. klasse i dansk, historie, engelsk, kristendom og idræt.

Ambassadør

Line Rindom

Athina er mor til 3 børn og er uddannet pædagog. Athina går hjemme med alle sine børn endnu og bruger mange timer i legestuer med finurlige aktiviteter

Ambassadør

Athina Dybdal

Mette er 48 år og mor til 2. Mette er på 14. år lærer på en privat Realskole, hvor hun underviser i dansk og billedkunst i indskolingen. Mette er også i gang med en diplom i Børne- og Ungdomslitteratur.

Ambassadør

Mette Ellingsgaard

Hanne er mor til to børn. Hanne er klasselærer i en 1. klasse og underviser også på 3. årgang i bl.a. dansk, engelsk, kristendom og mellemformstimer.

Ambassadør

Hanne Damgaard

Rina er 34 år og mor til tre børn. Rina har været lærer i 9 år og underviser aktuelt i 1.-6. klasse i dansk, historie, kristendom og DSA. Kreakassen med glitter, pomponer, silkegarn og piberensere er blevet en identitet for Rina, som elsker den kreative undervisning.

Ambassadør

Rina Ghanoum

Vi er en familie med tre børn. Vi hjemmepasser og snart hjemmeskoler vores 3 børn. Vi elsker at være sammen, opleve, udforske og mærke omgivelserne omkring os. Vi bruger meget tid på at lege med andre, være kreative, lege selv og bruge naturen på bedst mulig vis! .

Ambassadør

Familien Blom-bloch

Nanna, mor til 4 børn. Uddannet pædagog – arbejder i indskolingen samt erfaring i SFO, støttetimer og undervisning. Elsker det kreative liv – kombinationen af leg og læring samt naturen!

Ambassadør

Nanna Schack

Har været lærer siden 2008 og underviser hovedsageligt i dansk i indskolingen. Derudover underviser jeg i madkundskab og samfundsfag. 
Jeg elsker at lave anderledes og motiverende undervisning 

Ambassadør

Ditte Vestphal

Jeg er uddannet pædagog og har læst en kandidat i pædagogisk antropologi, men har for nu valgt at hjemmeskole og hjemmepasse mine tre piger på 8 år, 6 år og 10 mdr. De store piger elsker at lave skolerelaterede opgaver og lege og er helt igennem finurlige!

Ambassadør

Sara Nielsen

Julie Schjødtz – indskolingskoordinator og lærer. Underviser i dansk i 3.klasse samt varetager en del af skolens ekstra indsatser i dansk, særligt med fokus på læsetilegnelse. Er ligeledes under uddannelse til læsevejleder. 

Ambassadør

Julie Schjødtz

Jeg er en glad og humoristisk person som tager tingene med et smil. Jeg kan rigtig godt lide at være kreativ og lave Rytmik.

Ambassadør

Carmen Marisol Frimand

Jeg er 47 år og mor til tre. Jeg har været 16 år på Lynge skole, hvor jeg underviser i dansk, billedkunst, kristendom og håndværk og design. Jeg elsker når lokalet er fyldt med aktive og glade børn i læring.

Ambassadør

Majken Svendsen

FINURLIG TIDSLINJE - KOM MED PÅ REJSEN

November – December 2019

finurligefif så dagens lys 11. november 2019, da vi designede en hjemmeside, hvor Frederikke kunne oploade hendes håndtegnede undervisningsmaterialer.

Det var et håndtegnet materiale til “Den Kæmpestore Pære”, som Frederikke lagde på instagram, der tiltrak mange af de første fiffere. 

Frederikke scannede materialet ind og sendte det på email. Men efter flere hundrede mails kom Regitze til undsætning og sagde, at det kunne gøres nemmere.

Januar – Marts 2020

Vores første version af www.finurligefif.dk blev rigtig hurtig populær. Så populær, at den slet ikke kunne bære det. Vores hjemmeside gik derfor ned cirka hver 2. dag. 

Vi indså hurtigt, at med vokseværket måtte teknikken følge. Regitze kom til undsætning og byggede en ny og større hjemmeside. Vi hentede også hjælp udefra, så vi kunne udvide hjemmesiden til en rigtig webshop. 

Det Finurlige Univers voksede og de første knapt hundrede materialer var nu online på vores side.

April – August 2020

Covid-19 kom for alvor til Danmark (og resten af verdenen). De danske skolebørn blev sendt hjem; med fulgte behovet for undervisningsmaterialer, der var let tilgængelige for børn/forældre ude i de danske stuer. 

Vi etablerede Den Finurlige Hjemmeskole, hvor forældre såvel som fagpersonale, kunne tilgå dagligt planlagt undervisning m. materialer samt videoer.

Vi voksede enormt henover karantæneperioden – og vi tror at vores finurlige hjemmeskole havde en stor betydning her. 

Det er også henover sommeren 2020 at vi afholder vores første workshops – med over 100 deltagere fordelt på flere datoer. Det var lidt af et puslespil grundet coronaens påvirkning; men det var en bragende succes!

September – December 2020

Vi lukkede for salget af Lærerliv Kalenderen. Det var nervepirrende at designe og producerer en kalender – få den trykt ved en udgiver og så skulle sende den afsted! Sikke en rejse. Vi havde hele huset fyldt af mapper, kalenderindhold, notesbøger mm. Vi er så taknemmelige for modtagelsen af Lærerliv Kalenderen!

Vi etablerede medlemskaber i Det Finurlige Univers – og på få måneder havde flere hundrede lærer/pædagoger/skoler/forældre besluttet, at det ville de gerne være en del af.

Vi begyndte at designe endnu flere finurlige materialer og hjemmesiden talte nu over 200 forskellige inspirerende materialer.

Januar – August 2021

Det finurlige vokseværk er fortsat ind i 2021 – og det gør det stadigvæk.

Vores rejse i 2021 har været begivenhedsrig! Vi har købt et fælles hus og etableret en hel etage kun til finurligefif. Et rum kun med plads til alt det finurlige!
Det har været en personlig drøm i årevis; så at realisere den var intet mindre end fantastisk. 

Finurligefif har også selv haft vokseværk og er blevet et ApS. Det har betydet lidt lavpraktiske friheder for os, som vi naturligvis også er taknemmelige for. 

Gennem 2021 er den finurlige produktion også vokset! Dette nok i takt med, at finurligefif nu har sin egen etage med lidt bedre arbejdsmuligheder. Vores webshop tæller her over 400 finurlige materialer.

Vi har for 2. gang solgt vores Lærerliv Kalender; denne gang i flere størrelser/valgmuligheder. Vi kan roligt sige, at den kommer på hylden igen næste år.

September – December 2021

.. Rejsen fortsætter.

Det finurlige eventyr er for os kun lige begyndt. 

September 2021 bliver måneden, hvor vi lancerer vores nye Institutionsmedlemskab. Det er i en anden størrelsesordning og har krævet helt absurde mængder af vores pepsi max! Men det lykkedes!

Vores hjemmeside har nu over 500 forskellige finurlige materialer! 

Nu vender vi blikket fremad! Vi glæder os til at runde endnu flere materialer. Vi har tusinder af finurlige idéer i støbeskeen; det vigtigste og bedste for os, er at vi laver det vi elsker.

Januar – Maj 2022

Det finurlige vokseværk fortsætter. Vi har fået ansat en administrativ blæksprutte (Julie) og fået skabt et finurligt hold af intet mindre end 13 ambassadører, som hjælper os med at dele det finurlige budskab. 

Vi har nu holdt workshops i hele Danmark og er allerede booket gennem 2022 til diverse oplæg, foredrag mm. 

Vores Lærerliv Kalender lever nu for 3. runde – og den stortrives!

Vi har fået en tilføjelse; vores lille kontor (kongressen, som vi kalder den) i Vissenbjerg, hvor vi kan sidde i ro fra børnene 😉 Overetagen var bare ikke helt nok.

Juni – December 2022

2022 tog for alvor fart for os i det sidste halv-år. 

Den finurlige familie skulle vokse endnu mere; Frederikke blev gravid med lille Asta. Det betød naturligvis lidt ændringer i vores struktur. 

Vi fortsætter den finurlige dagligdag på kontoret i Vissenbjerg, hvor Regitze nu er gået op i tid i Finurligefif.

Vi kan nu stolt sige, at Det finurlige Univers indeholder knapt 700 materialer. 

Skoler og institutioner fra hele Danmark har meldt sig ind – og vi er taknemmeligt stolte over vores fremgang! 

Januar 2023

Et nyt år er startet!

Det finurlige vokseværk har bragt os lille Asta til verden – og vi stopper ikke der. 

Vores tosomhed bliver til tre! Joachim, vores storebror; det tredje medlem i den finurlige søskendeflok, er trådt ind i Finurligefif – og vi er spændte!

2023 bliver et finurligt år, hvor vi bl.a. skal udgive Lærerliv Kalenderen for 4. år i streg, vi skal holde workshops i hele Danmark, vi skal trykke vores bog.. og sidst men vigtigst skal vi skabe legende læring til hele landets børn!