To børn laver puslespil

Finurlige bud på læringsspil til matematikundervisningen

Introduktion

Matematikundervisning behøver ikke være kedeligt. Med de rette læringsspil kan børnene engagere sig, have det sjovt og samtidig lære matematiske koncepter på en spændende måde. Her præsenterer vi de nogle finurlige bud på læringsspil som I selv kan udvikle og anvende – nedenstående idéer kan viderudvikles og bruges som supplement til matematikundervisningen, og er altså ikke en del af Det Finurlige Univers (endnu).

1. Matematikmysterie

Dette spil kombinerer spændende mysterier med matematiske opgaver. Børnene skal løse forskellige gåder og finde ledetråde for at løse mysteriet. På vejen vil de blive udfordret med matematiske problemstillinger, der hjælper med at styrke deres færdigheder.

2. Taljakten

Taljakten er et sjovt og interaktivt spil, hvor børnene skal finde og samle tal for at løse forskellige missioner. Her kan de øve sig i at genkende tal, tælle og udføre simple regneoperationer. Spillet er både underholdende og lærerigt.

3. Geometri Gåder

Dette spil fokuserer på geometriske figurer og deres egenskaber. Børnene bliver præsenteret for forskellige gåder og opgaver, hvor de skal bruge deres viden om geometri til at finde løsninger. Spillet hjælper med at udvikle deres rumlige forståelse og logiske tænkning.

Det Finurlige Univers

Hos finurlige fif tilbyder vi et bredt udvalg af aktiviteter, materialer, undervisningsforløb, læringsspil, litteraturforløb og emnepakker til lærere, pædagoger og forældre. Vi har både gratis og betalingsmaterialer til rådighed.

Hvis du ønsker at udforske vores sortiment, kan du besøge vores store materialekatalog ved at klikke her

Skriv et svar